dimecres, 4 de setembre del 2019

DIA 2 📆

Avui dematí hem tengut temps de descobrir la capital Grega. 🏛️
Hem trobat que hi ha un gran contrast entre els diferents barris. Per una banda, està el barri d'Exarcheia, que es sol descriure com a anarquista, desocupat i la gent en xerra amb desconfiança. Per altra banda, la part turística de la ciutat (Plaka i Monastiraki) està plena de souvenirs, restaurants i de gent que passeja sense ser conscient del que realment succeeix a altres parts d'Atenes. 
El capvespre ens hem reunit amb en Tassos i altres voluntàries i ens ha explicat el que havíem de fer. Hem anat a una zona de la ciutat on hi ha una gran quantitat de persones amb drogodependència. Ens ha cridat l'atenció que aquesta zona no es troba a una part marginal, sinó que està a prop de carrers molt transitats.
Una vegada al punt habitual on s'estableixen els voluntaris, hem col·locat dues taules i tret el material que anàvem a repartir. El principal propòsit és que les persones drogodependents puguin dipositar les xeringues utilitzades als contenidors destinats a això i, al mateix temps, disposar de xeringues netes (per a evitar que les reutilitzin i comparteixin), material desinfectant i de primers auxilis, a més de sabó i preservatius, juntament amb te i galletes. 💉🧴 🍪
Ens ha comentat en Tassos que la gent ja sap quins dies hi van els voluntaris i els esperen. Habitualment són les mateixes persones que ja coneixen el funcionament de l'organització.
Mentrestrant, una part del grup de voluntàries ha anat a recollir xeringues pels carrers del voltant.
Personalment, la valoració del dia ha estat satisfactòria, ja que al principi ens sentíem insegures i amb por del que trobaríem. Ara bé, l'actitud de les persones que s'apropaven ha estat molt favorable de la qual volem destacar la seva amabilitat i gratitud.
Ha estat un cop de realitat veure de tan aprop una situació que tothom sap que existeix però poca gent en xerra. 😕







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada