divendres, 25 d’agost del 2017

DIA 5

El primer que hem fet avui dematí ha estat anar a comprar al mercat central d'Atenes els ingredients per preparar truita de patata amb trampó per dinar al centre de joves Velos.
Hem preparat menjar per uns 40 joves. Són joves d'entre 16 i 21 anys que han viscut situacions molt difícils. Alguns han venguts sols fins aquí, altres amb les seves families (algunes de les quals, han marxat cap altres països i ells han hagut de quedar aquí).
Al centre, tots hi tenen cabuda, poden emprar la rentadora, dutxar-se, dinar, tenen consola, tauletes, conexió wifi, jocs de taula, fan diferents activitats, assessorament... Conviuen amb altres joves. L'objectiu és que no estiguin al carrer perquè hi ha molta prostitució i drogues. Quan estan junts el que volen és passar l'estona, riure, oblidar la situació en la que es troben. I ens han acollit amb els braços oberts, ens fan sentir molt bé. És un moment d'intercanvi de postures, gastronomia, idiomes, experiències i somnis.
En acabar, hem anat al parc a fer una «patxanga» amb els joves, ja que ahir gaudiren molt i avui hem volgut repetir l'experiència.
Avui ha estat un dia ple d'intercanvis socioculturals i gastronòmics.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada