divendres, 22 de setembre del 2017

DIA 14

Avui hem passat el dia al camp de persones refugiades de Lavrio. La idea principal era conèixer les condicions i obtenir informació sense filtres. No obstant, la gent ens ha convidat a dinar i hem acabat aprenent balls típics del seu poble: el Kurdistan.
És gent que no li ve de nou fugir cercant seguretat, ja que sempre han estat molt perseguits pel fet de voler la independència del seu país. Avui ens han comentat que, fins i tot ara, a Grècia com a persones refugiades, la història es continua repetint: les autoritats els han exigit que abandonin el camp. Davant la resistència d'aquestes persones, que no tenen cap altre lloc on anar, el govern grec i Creu Roja els han deixat de subministrar serveis bàsics com són menjar, sanitat i educació.
Desconeixem els motius d'aquestes actuacions, però ens comenten que les relacions entre Europa i Turquia, i l'actitud opressora que aquest darrer sempre ha mostrat cap al poble kurd, hi pot tenir molt a veure. Per sort, durant aquests mesos moltes persones kurdes que viuen a Europa i als Estats Units els han estat enviant donacions solidàries, fet que els ha permès tirar endavant. De totes maneres, la seva situació és molt inestable i temen que en els pròxims mesos aquestes petites ajudes no siguin suficients.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada