dimecres, 13 de setembre del 2017

DIA 5

Avui, aprofitant que teníem el dematí lliure, hem decidit fer un poc de turisme per Atenes. El temple de Zeus, la catedral, el barri de Plaka, l'esglèsia de Kapnikaréa i el mercat de les puces són alguns dels llocs que hem visitat. És una ciutat que val la pena explorar, sobretot per la seva interessant història i cultura perquè va ser la primera ciutat d'Europa i allà on va néixer la democràcia.
A les 18.30 h ens hem reunit a la plaça de Synathina amb les persones voluntàries d'Steps pel projecte One Stop. Aquesta vegada hem cuinat espagueti per un total de 280 persones sense sostre.
Trobam que aquest projecte és digne d'admirar i d'aplicar a altres ciutats, entre altres coses, per la seva transversalitat: tot i que l'objectiu sigui cobrir necessitats bàsiques, veiem que també es satisfan d'altres com les de reconeixement, confiança i pertinença. Al mateix temps que es reparteix menjar calent o s'ofereix servei de bugaderia, aquesta plaça s'ha convertit en un espai de trobada i socialització pels ciutadans d'Atenes. Es creen relacions horitzontals entre les persones voluntàries i les persones en risc d'exclusió social, on tothom es sent igual i no hi ha cabuda per prejudicis i actituds discriminatòries.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada