dilluns, 19 de setembre del 2016

Dia 10

Anar a la cuina basca Zaporeak els dematins s'ha convertit en un rutina de la nostra estada a Quios. El menú d'avui ha estat: arròs amb verdures, tonyina, panses i fruita. Ens hem dedicat a preparar els plats i netejar la cuina. La novetat d'avui ha estat anar a repartir el menjar pels camps de Souda i Depethe, així com també a l'hotel on hi viuen persones en situació de vulnerabilitat.
L'horabaixa hem comprat material per jugar amb els infants de Souda. Amb el que més han disfrutat ha estat amb la plastilina, ja que s'han dedicat a escriure els noms de cadascú i a fer figures originals. Després d'haver jugat hem trobat un grup de joves que ens ha deixat una guitarra, amb la qual hem cantat cançons tant en àrab com en català. També hem aprofitat per compartir la diversitat d'ambdues cultures, aprendre un parell de paraules en àrab i, com és habitual, ens han convidat a una tassa de te.
Durant la nit hem tornat a fer la vigilància del sud de l'illa. No ha arribat cap barca, tot i que se n'esperaven unes quantes. Entre els voluntaris es comenta que potser la policia turca els ha interceptat abans de travessar la frontera i els han retornat a Turquia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada