diumenge, 11 de setembre del 2016

Dia 7

En bon matí hem començat la jornada a Zaporeak, la cuina basca que fa el dinar per les persones refugiades dels camps de Souda, Depethe i un hotel on s'hi allotgen persones en situació de vulnerabilitat com per exemple les dones embarassades. Hem col·laborat en l'elaboració del menú del dia, ensalada amb tonyina, salsa tzatziki, pa de pita i fruita. El menú és variat i equilibrat per tal d'assegurar amb aquesta menjada la ingesta de les calories diàries necessàries. Una vegada elaborat tot el menjar es fan dos grups, un s'encarrega d'anar-lo a repartir i l'altre de netejar la cuina.
L'horabaixa hem anat a Souda a compartir una estona amb les famílies que hi viuen. Una família kurda ens ha explicat i mostrat fotografies i vídeos de com va quedar casa seva després d'un bombardeig de DAESH i van haver de fugir. Un jove ens ha contat que espera per viatjar a Alemanya per retrobar-se amb l'únic familiar que li queda.
A la nit ens ha tocat estar pendents del telèfon per si necessitaven reforços per ajudar durant l'arribada de barques. No ha fet falta la nostra ajuda, ja que només ha arribat una barca i les persones que han fet guàrdia han pogut repartir la roba, les mantes, el menjar i l'aigua. A la barca hi anaven 52 persones, 21 de les quals eren infants.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada