divendres, 9 de setembre del 2016

Dia 5

A les 9.00 h del matí ens hem trobat amb la resta de persones voluntàries de Chios Eastern Shore Response Team - CESRT per repartir-nos les tasques del dia. Hem dedicat part del matí a fer paquets de roba per repartir a les famílies del camp de Souda. S'omple una bossa per persona amb uns calçons, una camiseta, una calcetins i roba interior. Cada dia s'anoten les necessitats del major nombre possible de famílies prioritzant les nouvingudes i l'endemà es reparteixen.
Després d'haver dinat Save the Children ens ha fet una xerrada sobre pautes bàsiques a seguir quan es tracta amb infants refugiats. Va ser profitosa però molt bàsica, ja que era recordar com cal actuar quan es tracta amb infants, sobretot els que es troben en situació de vulnerabilitat. A continuació ens hem dirigit al parc de Quios on hi havia, com cada dia, activitats programades amb infants com jugar a voleibol, jocs de cartes, pintar o fer polseres.
A la nit ens ha tornat a tocar sortir a rebre les barques que arriben des de la costa turca. Aquesta vegada han estat tres barques que han arribat una darrera l'altra passades les 3:00 h de la nit al port de Quios. En total hi havia 104 persones, entre elles unes quantes dones embarassades i infants molt petits. Han hagut d'esperar al port moltes hores que vengués el bus que els ha portat al centre de registre Vial. Mentre desembarcaven banyats i un poc desorientats molts de turistes eren al costat de festa rient i ballant com si no tengués res a veure amb ells.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada