dilluns, 19 de setembre del 2016

Dia 12

Aquest matí hem visitat l'únic camp teòricament oficial i militaritzat de l'illa: Vial. Per començar, a l'entrada del camp ens hem trobat un guàrdia de seguretat que ens ha negat el pas perquè no disposàvem d'un permís del Ministeri de Defensa grec. Com que no hem pogut entrar hem dedicat el nostre temps a fer fotos i vídeos del voltant del camp enreixat. Entre d'altres coses, hem trobat forats a les reixes de ferro fets per les persones que hi viuen per poder escapar-se o una pintada que diu «No food, No water». Teòricament, en un camp oficial és on les necessitats bàsiques estan més cobertes i les institucions destinen els diners, però en aquest cas realment és on les condicions són més deplorables. Ens han contat que quan hi ha una baralla entre persones refugiades de distintes nacionalitats, la policia els castiga sense menjar i aigua durant uns dies. Al cap d'una estona se'ns han acostat dos policies i de males maneres ens han dit que no podíem fotografiar el lloc. Per sort, abans ja havíem pogut recopilar bastanta informació del lloc i hem marxat satisfets.
Abans d'anar a Vial, hem començat el dia amb el meeting habitual de CESRT on hem donat la benvinguda a nous voluntaris i n'hem acomiadat d'altres que marxaven. El tema principal de la reunió ha estat la preocupant manca de persones voluntàries per poder realitzar totes les activitats previstes. Aquesta falta de voluntaris afecta sobretot a la cuina, per això hem decidit dedicar la resta dels nostres dies a Quios a reforçar aquesta activitat i poder complir amb els horaris de distribució habituals.
Al llarg del capvespre, ha tengut lloc una concentració feixista a la plaça de Quios. Seguint les recomanacions, nosaltres no hem anat a la plaça però hem pogut recopilar alguns testimonis de diferents persones refugiades i altres de voluntaris. S'han enduit als nins i nines a l'escola de Quios per mantenir-los a un lloc segur. Els manifestants han intentat accedir als camps per causar destrosses i fer por als refugiats. Al final no hi hagut incidents greus apart d'algun ferit que ha necessitat assistència mèdica.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada