dimecres, 21 de setembre del 2016

Història d'una família siriana

Avui volem compartir una de les històries que hem conegut i que més ens ha impactat.
Durant la nostra estada a Quios hem compartit molt bons moments amb una família de Síria que fa més de sis mesos que viuen al camp de Depethe, hem begut molts tes i hem jugat amb els infants. Mentre compartíem els tes, el pare que parlava una mica d'anglès, ens va anar explicant la seva història.
Es tracta d'una família formada per un matrimoni, dos fills de 10 i 9 anys i una filla de 5 anys. Abans de la guerra, fa uns anys, tenien un bon nivell de vida, hi havia feina, gaudien de bona salut, tenien dues cases, dos cotxes... Tot això es va acabar quan va arribar la guerra, ens va mostrar fotos de l'abans i el després de la seva ciutat i casa seva, tot destruït. El pare va estar tancat durant sis mesos, després van haver de fugir, ja que està convençut que sinó l'haurien matat. Marxaren cap a Turquia on varen estar vivint al carrer durant una setmana, fins que van agafar una barca cap a Quios. Per poder fer el viatge van haver de pagar 4000 $. 
Mai haguessin imaginat les condicions en les que haurien de viure a Europa on els tenen retenguts en un camp malvivint. Ens va contar que durant la guerra d'Iraq van acollir una de les famílies que fugien de la guerra a una de les seves cases. Ara que la seva família es troba en la mateixa situació es sent molt decepcionat i indignat.
Una de les seves principals preocupacions és la no escolarització dels seus fills i filla. Troben a faltar molt la seva vida a Síria i volen tornar-hi quan acabi la guerra, ja que part de la seva família és allà i la seva vida era molt més fàcil i barata. De fet, va insistir molt en la diferència de preus dels mateixos productes entre Síria i Quios. A més, ens va explicar que va fer l'entrevista per tal de sol·licitar asil a Europa però no els ho han concedit, ara està en mans d'advocats. Fins i tot s'han plantejat partir de Quios de manera il·legal, a través de màfies, però no poden assumir el cost, ja que els demanen 6000 € per persona.
Tant de bo ben aviat puguin continuar amb la seva vida, els desitjam el millor futur possible perquè s'ho mereixen!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada