dijous, 8 de setembre del 2016

Dia 4

Després d'una llarga nit al vaixell d'Atenes a Quios, just en desembarcar al port ja hi ha arribat una barca amb 36 persones que venia de Turquia. Ha estat la tercera barca que arribava aquest vespre, 104 persones en total. Personal de SMH juntament amb altres de CERST, l'equip de persones voluntàries del qual formarem part durant aquests deu dies, els han proporcionat roba eixuta, mantes, menjar i aigua. Una bona "benvinguda" per començar...
A les 9.00 h del matí hem participat a la trobada de totes les persones voluntàries de l'equip on es reparteixen totes les tasques que s'han de fer durant el dia: guàrdies a la nit, activitats amb infants, cuina, classes d'anglès, activitats al centre d'infants orfes, repartir paquets de roba, entre d'altres. Nosaltres hem quedat al magatzem per fer paquets amb la roba que s'havia de repartir als camps i hem preparat les bosses per dur durant la guàrdia de nit per poder donar a les persones que arriben amb barca.
Durant el capvespre hem anat als dos camps que hi ha a l'illa, Depethe i Souda. Tots dos estan al centre de la ciutat, a Depethe hi viven unes 250 persones i a Souda unes 1100. El que més ens ha sobtat és el contrast on just al costat hi ha botigues i restaurants plens de turistes i locals que continuen amb normalitat la seva vida.
Al vespre, ens ha tocat vigilar la costa nord per preveure l'arribada de més barques. Passada la mitja nit, inesperadament ens ha arribat una trucada avisant-nos de l'arribada d'una barca a Gridia, al sud de l'illa. Ens hi hem aproximat i els hem subministrat menjar, aigua i mantes i roba. SMH ha atès un adolescent amb una ferida oberta al braç. Hi havia un total de 49 persones, entre elles 3 dones i 4 nines. Han dormit al port durant unes 5 hores i després la policia els ha portat al centre de registre Vial, un camp militar on es porta a terme un registre de les persones refugiades que arriben i se'ls distribueix entre els camps de Quios. Els fets parlen per sí sols. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada