dimecres, 7 de setembre del 2016

Dia 3

L'últim dia a Atenes abans de marxar a Quios l'hem destinat a visitar la zona d'Elliniko. Es tracta d'unes instal·lacions olímpiques i un aeroport abandonat que actualment s'usen com a magatzem i lloc d'estada per a les persones refugiades.
El magatzem està gestionat per SOS Refugiados, una organització espanyola que reb donacions de material divers, que es classifica en caixes, i es reparteix pels diferents squats. Per poder-hi entrar hem hagut de passar per un control policial on ens han demanat la documentació i han registrat les motxilles. Un cop dins hem observat com la gestió del magatzem és complicada, es necessiten més persones voluntàries i sobretot, furgonetes i persones que les condueixin per a poder repartir el material als diferents squats. Durant els mesos d'estiu han augmentat el nombre de persones que hi fan de voluntàries, però ara cada vegada són menys.
No hem entrat als edificis on estan allotjades les persones refugiades. Des de fora, les sensacions que ens ha transmès tot plegat són difícils de descriure. És un lloc inhòspit, en mig del no-res, tot és ciment i brutícia. Segurament mai ningú hagués imaginat que unes instal·lacions olímpiques acabarien essent un lloc habitat per persones que cerquen refugiar-se d'una guerra.
Realment aquest dia ens ha deixat en commoció. Les sensacions que ens ha despertat aquesta zona no tenen res a veure amb les que varem tenir al City Plaza o als altres squats on l'ambient és molt més acollidor.
Al vespre hem agafat el vaixell cap a Quios, impacients per saber quina serà la situació que ens trobarem.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada